louise schimmelpenninck hypnotherapeut | ZELF-HYPNOSE OEFENING TEGEN STRESS | Last van piekeren? | Zwangerschapsbegeleiding: praktisch pijnloos bevallen | NIEUW: TRAININGEN VOOR GROEPEN | Praktische zaken | E-mailformulier

welkom bij :

Louise Schimmelpenninck, hypnotherapeut

Burgemeester de Bordesstraat 21

1404GZ Bussum

035-6941378

louise.schimmelpenninck@gmail.com

 

vind je weg in je'doolhof' en verander je leven door hypnotherapie

Hypnotherapie is natuurlijk geen tovermiddel, maar wel effectief gebleken bij een scala van klachten zoals:

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Iedereen kent trance uit eigen ervaring, bijvoorbeeld: zodanig opgaan in een boek of een film dat je iemand niet de kamer hoort binnen komen, of dagdromen, waardoor je zo in je innerlijke wereld bezig bent dat de omgeving vervaagt. Daarnaast gebruik ik, net als de meeste van mijn collega's, ook andere technieken, zoals NLP, RET, EFT, EMDR, Innerchildwork, Voice Dialogue, cognitieve gedragstherapie, imaginatie, visualisatie en regressie. 

Het buitengewone van hypnotherapie is dat u zowel in trance bent, als tegelijkertijd bewust aanwezig. U kunt dus normaal horen wat de hypnotherapeut zegt en daarop reageren. Uw wil, normen en waarden blijven in tact. Hierdoor hoeft niemand bang te zijn om zichzelf te verliezen; in een trancetoestand doet of zegt niemand iets wat tegen zijn of haar wil ingaat. Slechts de innerlijke kritische stem, de zelfondermijnende, afremmende innerlijke dialoog ('ik kan het niet, het lukt me nooit') wordt terzijde geschoven, waardoor verandering en/of verbetering plaats vindt.

Onder begeleiding van de hypnotherapeut leert u het hypnotische proces te gebruiken om de gestelde doelen te bereiken. U leert beter met uzelf om te gaan en de klachten tot een acceptabel niveau terug te brengen of op te lossen.

 

Einde pag. 1, door naar de volgende pagina? scroll weer naar bovenaan de pagina en klik de volgende aan.